Probabil ca nu se mai gaseste zmeura in piata, dar eu tot va dau reteta de la acest cheesecake rapid :)Puteti sa inlocuiti zmeura proaspata cu dulceata de zmeura, daca ati fost harnicute si ati pus in camara cateva borcanele
Mi s-a parut foarte interesanta ideea aceasta de prajitura coapta intr-un borcan, asa ca am incercat si eu
Blat:
150 g biscuti simpli/cacao
100 g unt
2 linguri cacao
Umplutura:
400 g zmeura
100 g zahar
400 g crema de branza
2 oua
150 g zahar
2 linguri amidon
1/2 pastaie vanilie
100 g zmeura
100 ml frisca lichida
zmeura
Mod de preparare:
Blat:
Biscuitii se macina in robotul de bucatarie sau se pun intr-o punga groasa si se piseaza cu sucitorul. Pesmetul obtinut se amesteca cu cacaua si se toarna untul topit. Amestecul obtinut se imparte in 6 si se pune in fiecare borcan cate o lingura sau o lingura si jumatte in fiecare borcan. Cu ajutorul unui paharel mic se preseaza. Se llasa deoparte.
Umplutura:
Zmeura(400 g) se pune intr-o cratita cu zaharul(100 g) si o ceasca de apa. Se pune pe foc mediu si se fierbe pana obtinem un sos sau mai bine zis o dulceata de zmeura. Din aceasta dulceata pune deoparte 4-5 linguri.
Ouale se mixeaza cu zaharul pana si dubleaza volumul si zaharul este dizolvat, apoi se adauga crema de branza si bobitele de vanilie; se omogenizeaza. La sfarsit se adauga amidonul si dulceata de zmeura (in afara de cea pusa deoparte). Se omogenizeaza.
Crema obtinuta se repartizeaza in mod egal in cele 6 borcane(nu trebuie sa le umpleti. Borcanele se aseaza intr-o tava in care se pune o coala de hartie sau un servetel, apoi se toarna apa pana la jumatatea borcanelor. Tava se introduce in cuptorul preincalzit pentru 40-45 minute sau pana in momentul in care umplutura este legata. Se lasa sa se raceasca, apoi se decoreaza cu frisca batuta, dulceata pusa deoparte si zmeura proaspata.